Полетът на хеликоптера над плаж Градина е извършен против правилата. Това заяви пред „Нова телевизия“ министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Този полет е изключително скандален и направен в разрез с всички правила за летене, коментира министърът. Според него хеликоптер няма право да лети на толкова ниска височина. 
Разпоредил съм проверка, която трябва да бъде извършена от компетентния орган как се е стигнало до тази ситуация, кой е уведомен, така че предстои сериозно разследване оттук нататък, добави министърът. 
По думите му лицензите както на пилота, така и на оператора, могат да бъдат отнети. 
От утре започва сериозен анализ на случилото се, съобщи Гвоздейков. 
Вчера от Министерството на транспорта съобщиха, че е разпоредена проверка на хеликоптер и неговия оператор заради извършения полет над плаж „Градина“. От получените сигнали и видеоматериали е видно, че хеликоптерът лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които са извън кабината на хеликоптера и изхвърлят предмети по плажа, съобщават от транспортното министерство. 
Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Друго нарушение е свързано с това, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство, посочиха от министерството.