Документалният филм за живота и дейността на юриста и университетски преподавател доцент Кристиан Таков (1965-2017) "Моралът е доброто" ще бъде представен тази вечер от 18:30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Това съобщи за БТА Райна Димитрова, която е от организаторите на събитието. Присъстващите ще могат да се срещнат с режисьора и сценарист на филма Веселин Диманов. 
Филмът проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България, от детската стая, през ученическия чин и студентска скамейка, до преподавателската катедра и обществена трибуна. Представени са множество непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик, и отварят врата към неговия свят. "В този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан", гласи част от представянето на филма, описван още като "филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия".
Продуцент на лентата е Аффлатус, оператор Калоян Игнатов, монтажът е дело на Димитър Стафидов, а музиката на Георги Черкин.
Кристиан Таков е роден в София. През 1984 година завършва със златен медал Немската езикова гимназия в столицата. След това завършва "Право" в Софийския университет. От 1992 г. е асистент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1993 – 1994 г. е хоноруван преподавател по семейно и облигационно право в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в Монтана и от 1993 г. до 1997 г. – в Нов български университет. През 2009 г. става доцент в Юридическия факултет на Софийския университет. От 2012 г. до 2017 г. е съветник на президента Росен Плевнелиев по правни въпроси. От 1994 г. е  арбитър в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 г. става и негов председател. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002) и на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол.