Пианистът Георги Черкин и водещи музиканти от състава на Софийската филхармония, създатели на струнния ансамбъл „Класик арт“, застават рамо до рамо с млади български таланти в концерта „Виртуозни класически и филмови шедьоври“. Събитието на 10 юни в камерната зала „България“ е част от фестивала „Софийски музикални седмици“, съобщават организаторите.
Едно от най-популярните цигулкови произведения от Георги Златев-Черкин – „Севдана“, ще звучи  в изпълнение на младата цигуларка Киара Николова. Тя е носител на редица отличия от наши и международни конкурси. През изминалия сезон със „Севдана“ тя спечели конкурса за млади изпълнители на българска музика в Бургас. Младата цигуларка е ученичка в осми клас в НМУ „Любомир Пипков“, в класа на известния цигулков педагог Благородна Танева. Киара Николова е концертмайстор на юношеския оркестър в НМУ с диригент Славил Димитров. Като солист участва в концерти на Видинската филхармония, Симфониета-София и в редица изяви из страната, включително в програмата на „Софийски музикални седмици“, „Варненско лято“, „Солинария“. В резултат на победите в международни конкурси, е поканена за участие в лауреатски концерти в Ню Йорк, Сараево и Венеция.
На сцената на камерна зала „България“ Киара Николова ще свири за първи път заедно с Георги Черкин, струнен ансамбъл „Класик арт“ и младия контрабасист Боян Еленков. Освен „Севдана“, те ще представят  и „Па така“ от Петя Тончева.
В програмата на концерта „Виртуозни класически и филмови шедьоври" са включени и творби от: Моцарт, Чайковски, Роберт Шуман, Сен-Санс, Виктор-Фредерик Веримст, теми от филмите “Хари Потър”, “Междузвездни войни” и “Карибски пирати” в аранжимент за пиано и камерен ансамбъл от Георги Черкин.