Административният съд допуска движение на автомобили и в района край зоопарка в Морската градина във Варна. Със свое определение той спира действието на решението на Общинския съвет (ОбС), с което бе одобрен Генералният план за движение в общината. Предварителното изпълнение на решението е спряно в частта му за контролиран достъп до алеята в източната част на зоопарка.
От пресцентъра на съда уточниха, че срещу решението на ОбС е постъпила жалба от собственици на имоти в района. Позицията на магистратите е, че забраната за автомобили засяга конституционно гарантираното право на собственост на молителите, тъй като се ограничава достъпът до техните терени. В заключение съдът смята, че искането за спиране действието на обжалваното решение на ОбС-Варна е основателно и следва да бъде уважено.
Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Общинският съвет във Варна одобри Генералния план на движението в общината на свое заседание на 11 май тази година. Така той наложи забрана за достъпа на коли в Приморския парк, която бе обжалвана в Административния съд. По-късно със свои решения той отмени предварителното изпълнение на решението в няколко части на парка.