Общо 2253 артикула с лого на защитени марки иззеха полицаи на магистрала "Марица" в участъка на аутобана в община Харманли, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково.
На 3 юни около 13:30 часа на километър 72 в посока София униформените са проверили автобус "Сетра", собственост на джебелска фирма. В багажа на 21-годишен пътник от джебелското село Папрат са намерени стоките с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Те са предадени с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.
Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми. Когато не са за износ към страни от Западна Европа, те най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР. Практиката е за тези случаи да бъдат информирани правопритежателите на марките, а стоките да бъдат унищожавани.