10 години от създаването на Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе ще отбележат днес дамите, които са приели за своя кауза да защитават правата на жените, на талантливи момичета и момчета, както и на жени и деца в неравностойно положение и да им помагат да реализират потенциала си.
Един от големите и успешни проекти на клуба е „Учим чрез действия - учим с любов“, благодарение на който много деца разшириха знанията си по история и традиции, здраве и безопасност, музика и ползват абонамент за системата „Уча се“. С Награда за най-добра практика на федеративно ниво е удостоен проектът „Не си сама“ за превенция на рака на гърдата, по който наскоро над 100 жени получиха безплатно гръдни епитези. С Оранжевите дни през ноември и декември с осветяването на сгради в оранжево, със срещи и тематични изложби клубът разпространява информация как да реагираме и къде да намерим защита в случаите на домашно насилие. Дамите от Сороптимист в Русе дадоха 172 часа доброволен труд в помощ на БЧК при посрещането и подпомагането на украинските бежанци.
Всичко това и активните международни контакти дават основание на членовете на Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе да се поздравят днес с успех.