Промени в Наредба 21 за реда, начина и условията за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани от бюджета на община Русе е внесъл кметът Пенчо Милков. Те са по предложение на работната група, създадена в края на миналата година, която да даде идеи за мерки за подпомагане на многодетни семейства - с три и повече деца. Към момента в общината те са 423.
Едно от предвидените облекчения е при смяна на адресната регистрация тези семейства да бъдат освободени от дължимите за свързаните с това такси. Предлагат се и отстъпки за билети за „Мартенски музикални дни“ и музеите, такава готовност са изразили операта и кукления театър. В добавка родителите от многодетни семейства ще се обслужват с предимство на гишетата за работа с граждани.
Ще бъдат увеличени финансовите стимули, включително и за приемните родители, а всяка родилка с настоящ адрес в общината ще получава Знак за новородено - местен позлатен медал с герба на Русе и послание към родителите.
Проектът за промените в наредбата е публикуван в сайта на Общинския съвет, срокът за предложения и становища по него е 30 дни.