Ново артистично пространство ще бъде изградено в центъра на Стара Загора. Проектът е спечелил финансиране в тазгодишното издание на Националния конкурс "Загорка зелен фонд". 
„Идеята на проекта е изцяло вдъхновена от европейските улици и градове. В нея изключително много залагаме на визията на пространството на площада зад Универсалния магазин в града. Решихме, че е важно той да бъде трансформиран и да бъде припознат като младежко пространство“, разказа пред БТА Боян Недков, от Творчески колектив „На улицата“, който са създатели на иновативния проект. Той допълни, че плочките ще бъдат артистично оцветени, за да бъдат вдъхновител за младите хора. „Залагаме на цвета и посланието „Зелена Загора“, посочи още той. 
„В момента вървят съгласувания с архитекти и други експерти как точно да бъде изградено пространството“, разказа още Мирчо Христов, съучредител на творческия колектив "На улицата". Той допълни, че градската мебел в пространството също ще бъде обновена „ще бъдат използвани такива, които са от рециклирани материали, които да бъдат внедрени в създаването на нови пейки и други удобни пространства за сядане“, каза още той. 
„Ние подкрепяме такива инициативи, защото се стараем да сме „зелени“ и да сме отговорна пивоварна“, каза по време на официалното награждаване на победителите на изпълнителният директор на пивоварната Олга Лавренова.
"Винаги е хубаво, когато имаме такива инициативи, които са обърнати към екологията. Община Стара Загора от началото на годината създаде кампания, която да е по-достъпна за младите "Заедно за една по-чиста Стара Загора", каза по време на церемонията заместник-кметът на община Стара Загора Радостин Танев.
Както БТА писа конкурсът „Загорка Зелен Фонд 2022“ имаше за цел да подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в град Стара Загора или региона. Той има две основни направления - опазване на околната среда и социална отговорност. В надпреварата взеха участие над 20 предложения, които бяха оценени от експертно жури.
Стойността на финансиране на проекта ще бъде до 50 000 лева.