Русенската пекарна „Хабитати“ на ул. „Добри Немиров“ 11 /до Американското пазарче/ ще бъде домакин в сряда от 18.30 часа на благотворително събиране и викторина в подкрепа на децата със специални потребности и семействата им в Русе.
Целта на кампанията е да набере 15 000 лева, с които съществуващият терапевтичен център „Красив ум“ ще бъде оборудван и като ергозала с кабинет за логопед и психолог. Откритите площи ще бъдат обновени със съоръжения, подходящи за деца с двигателни проблеми, където те да имат възможност да се движат и укрепват. По този начин, всички нужни на децата специалисти ще могат да се открият под един покрив.
Входът е с куверт-дарение от 50 лева и включва вино, почерпка и куиз с награди.
Сдружението „Деца и околна среда“ от 12 години ръководи детско заведение с яслена и градинска група и занималня, които функционират като терапевтичен център „Красив ум“. Тяхната цел е да повишат разбирането за аутизма и менталните заболявания и да направят възможно децата с този синдром да се развиват и живеят щастливо в един толерантен и добронамерен към тях свят.
„Работим в посока терапия и психологическа и логопедична подкрепа за децата и техните семейства, така че те да станат самостоятелни, уверени възрастни, казват от центъра.
Каузата на „Красив ум“ може да подкрепите с DMS KRASIV UM на 17777 за трите мобилни оператора.
Има и дарителска сметка:
Сдружение деца и околна среда
IBAN BG14UBBS80021039515250 Банка-ОББ