Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към президента Румен Радев в профила си във Фейсбук. Повод за коментара ѝ е връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на номинирания за министър-председател от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) акад. Николай Денков.
"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. Тук искам да заявя, че точно заради това, че е нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат и да поверя съдбините на България на лидерите на вашата партия, след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания заради торпилирането на българския суверенитет", каза държавният глава при връчването на мандата. 
Според Корнелия Нинова президентът има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, „които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко“.
„От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили „ала-бала схема за изборите“, че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10 %.  Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента“, написа Нинова.
„Така, че г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване“, допълни тя.