Трябва да се върви към трети мандат или към нови избори, написа в профила си във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов. Коментарът дойде минути, след като президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на номинирания за министър-председател от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) акад. Николай Денков. 
„Преди минути станахме свидетели на най-унизителното връчване на мандат за съставяне на правителство в новата история на България. Просто Конституцията задължи Президента да даде мандат на Николай Денков. Истината е, че ПП не заслужават този мандат“, написа Трифонов. 
Според лидера на ИТН акад. Денков трябва да върне втория мандат празен. 
Трифонов допълни, че ако има справедливост в страната, съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат арестувани за държавна измяна и подведени под наказателна отговорност. 
Той се позова на твърдения в записа от заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, изнесен от депутата Радостин Василев.
„Освен записите, имаме и два пъти самопризнанието на Асен Василев, че не се отрича от нито една от думите, казани там. Но винаги има надежда за справедливост. Аз тези хора ги познавам. Направих всичко възможно те да не управляват. Тогава бях лош и зъл. Сега така ли ви изглежда“, попита Трифонов.