Общопрактикуващият лекар в Ново село д-р Ивайло Иванов окончателно е оправдан по абсурдно делото, което Венцислав Ангелов-Венци Чикагото заведе срещу него след като го нападна и малтретира в кабинета му. 
Случаят е известен, но не е излишно да се припомни, защото е олицетворение на нещо много симптоматично в страната ни, особено през последните години - черното се нарича бяло по такъв безсрамен, креслив, агресивен, арогантен и безочлив начин, че дори и здравомислещите хора може да се объркат.
На 17 януари м.г. Ангелов излъчи видео, от което стана ясно, че е нахлул в кабинета на лекаря и е започнал в качеството си незнайно на какъв да му търси сметка за поставена ваксина срещу Ковид-19, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.
Същата сутрин около 10.30 часа Чикагото и съпругата на починал ваксиниран човек от селото влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Започнали красъци, защото според тях той бил задължил починалия мъж да се имунизира. 49-годишният Димо Станев е имал пет сърдечни операции и пейсмейкър. Работил в Германия 8 години, но работодателят му го предупредил, че ако не се ваксинира срещу Ковид, ще го освободи. Станев се прибрал в България и направил имунизация, но на 12-ия ден след нея починал.
Стълкновението в лекарския кабинет бързо преминало от словесно в ръкопашно - Чикагото нападнал лекаря, свалил го на земята, а той направил опит да се защити. Точно заради този опит Чикагото подал тъжба, че му били нанесени телесни повреди - кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. И оценил претърпените неимуществени вреди на 15 000 лева.
На 15 декември 2022 година русенският Районен съд призна лекаря за невинен и отхвърли предявения срещу него граждански иск. Същото решение е взела и по-високата инстанция, пред която тази присъда е обжалвана. Така случаят е окончателно приключен, като Ангелов е осъден да заплати на д-р Иванов 3400 лева, колкото са разноските по делата.
Междувременно на 27 април Районният съд се произнесе и по делото, което държавата заведе срещу Венцислав Ангелов заради нападението над д-р Иванов. Присъдата е година и половина затвор при строг режим, но не е окончателна и може да се обжалва.