Служители  на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Търговище протестираха днес. За един час повечето хора от екипа излязоха пред сградата, за да се включат в националната стачка и да изложат исканията си.
Според Кристиян Щерев и Борис Игов управляващите не оценяват труда и отговорностите на заетите в НОИ. По време на пандемията от коронавирус администрацията на НОИ е била една от най-натоварените. „Въпреки пандемията и заболяванията на служителите, всичко беше свършено в срок“, коментира служител пред репортер на БТА.
В поделението в Търговище работят 56 души. Днес по време на едночасовия протест работният процес не беше прекъснат, за да не се възпрепятстват гражданите имаше служители, които останаха по работните си места. 
Служителите на НОИ са категорични, че възнагражденията им не са увеличавани години наред и са близки до минималната работна заплата. Затова те настояват да бъде реализирано увеличение на средствата за работни заплати в системата на НОИ с не по-малко от 30 процента. Увеличението на средствата да се разходват за нарастване на основните заплати на всички работници и служители на НОИ – Централно управление и Териториални поделения, по съгласуван и одобрен от синдикалните организации на работниците и служителите механизъм. Последното искане е увеличението на основните заплати да влезе в сила от 1 януари 2023 г.
Служителите на НОИ в Търговище са категорични, че ще отстояват исканията си и биха предприели безсрочни стачни действия.