Служителите на Националния осигурителен институт (НОИ) в Стара Загора се включиха в едночасова предупредителна стачка. Основните им искания са увеличение на работните заплати с минимум 30 на сто и частична промяна в условията на труд.
"Основните ни искания са да можем да живеем нормално. Последните две години има проблем в НОИ. Всички виждаме размера на инфлацията, която категорично не е 10 процента. Има хранителни продукти, чието увеличение е над 200 процента. Всички пазаруваме и го виждаме ежедневно", посочи пред медиите Теодора Крумова, секретар на синдикалната организация на "Подкрепа" в НОИ Стара Загора. Тя припомни, че като държавни служители, работещите в НОИ нямат право да работят на друго място. "Това означава, че трябва да бъдем подсигурени да можем да си гледаме децата и семействата", посочи още тя. 
В недоволството се включиха представители и на двата синдиката "Подкрепа" и КНСБ. Всички те настояват действието на повишаване на трудовото възнаграждение да влезе в сила от 1 януари т.г.
Едночасовата стачка ще провежда едновременно във всички териториални подразделения на НОИ в страната.