Правителството на Кралство Камбоджа планира да подготви необходимата документация за вписване през тази година на провинция Батамбанг като член на Мрежите на творческите градове към ЮНЕСКО (UCCN), предаде камбоджанската новинарска агенция АКП.
Новината беше споделена вчера на семинар, посветен на темата. Той имаше за цел всички заинтересовани страни да се запознаят с въпроса, да бъде събрана повече информация, да се осъвременят необходимите документи и да бъде представена UCCN на други камбоджански градове потенциални кандидати.
Мрежите на творческите градове към ЮНЕСКО бяха създадени през 2004 г., за да насърчават сътрудничеството с градове, класифицирани като креативни, като стратегически фактор за устойчиво градско развитие в областта на икономиката, обществото, културата и околната среда.
Организиран от камбоджанските министерства на културата и изящните изкуства и на туризма, представителството на ЮНЕСКО в Пномпен и администрацията на провинция Батамбанг, двудневният семинар се проведе под председателството на заместник-губернатора на региона кандидат Чхай Матинал.
(Тази новина е подбрана от АКП за БТА по споразумение между агенциите.)