Обновена лаборатория по горива и експлоатационни материали бе открита вчера РУ „Ангел Кънчев“. Тя ще се използва за обучение на студенти от катедра „Двигатели с вътрешно горене“. Залата е оборудвана с помощта на фирма „Приста Ойл“, която от години сътрудничи на университета за подготовка на бъдещи кадри и специалисти в областта.
Ректорът на РУ акад. Христо Белоев връчи плакет на изпълнителния директор на „Приста Ойл“ Цветомир Анастасов в знак на благодарност за съвместната работа.
Дарението от „Приста Ойл“ включва лабораторни апарати и информационни табла с базова информация за маслата.
„Всяка година студенти от катедра ДВГ идват в завода, за да видят как се произвеждат маслата. Това е полезно за тях защото виждат за какво става въпрос защото маслото е част от кръвоносната система на автомобила. Като цяло от университета излизат добре подготвени инженери“, заяви Анастасов. 
Според изпълнителния директор на „Приста Ойл“ компанията се справя изключително добре с предизвикателствата след избухването на войната в Украйна, които пренаредиха кардинално веригите на доставки. 
„И миналата, и тази година се движим много добре с големи контракти за доставки в Близкия Изток и Северна Африка. Говорим за контракти всеки един от порядъка на над 20 млн. долара. Успяхме да се възползваме от ситуация, за да намерим нови клиенти в чужбина. Фирмата ни има дъщерна компания в Украйна, която работи много успешно. Допреди войната 70% от маслата там идваха от Русия, но това се промени кардинално. Успяхме да доставим и на Министерството на отбраната на Украйно едно сериозно количество масла. Извън продажбите успяхме да помогнем и по други направления. Иначе в България започна да се усеща рецесията, която идва от Европа и за която се говори постоянно. Усеща едно свиване, но като цяло вътрешния пазар не е определящ за нашите резултати“, заяви Цветомир Анастасов.