Весна Кулеска от Северна Македония е стипендиант на МД „Елиас Канети“ и Конференцията на Дунавските ректори за 2023. Тя е драматург в Народния театър на град Щип, но има богат опит още като автор и сценарист в киното и телевизията. Весна спечели гласовете на журито от България и Австрия с идеята за пиеса с работно заглавие „Изкуството да не споделяш“.
„Като автор както на сценарии, така и на пиеси, артистичната ми практика се върти около занаята да разказвам истории чрез писане, както и изследване на човешкия характер в диалог. В моите сценарии се фокусирам върху създаването на герои - уникални личности с мотивации и предистории, които са в състояние да задвижат разказа напред и да ангажират вниманието на публиката“ - така Весна Кулеска дава посока към това, което предстои да направи през месеца на пребиваване в Русе.
Тук трябва да „оживеят“ нейните бъдещи герои - писател, художник и скулптор. Какво ще се случи в една първоначално несподелена между тях история, предстои да разберем. 
Стипендията на МД „Елиас Канети“ се дава за пета поредна година с финансовата подкрепа на Конференцията на Дунавските ректори.