От началото на годината русенската „Син Карс Индъстри“ има получени четири поръчки за доставка на електромобил „L City“, става ясно от съобщение на компанията до фондовата борса. Всичките 4 електромобила ще бъдат доставени до края на настоящото полугодие. Реализираният приход от тези продажби ще бъде на обща стойност над 400 хил. лв.
Електромобил „L City Koffer“ е доставен в Западна Германия. Новият собственик е компания, занимаваща се с дилърство на различни електромобили. Компанията е заявила интерес да стане официален дистрибутор на „L City“ за Германия, за което са стартирани преговори.
Автомобили „L City Koffer“ са доставени в Мюнхен на клиент, извършващ куриерска дейност под франчайзинг за голяма немска компания и на клиент в Обединеното кралство, който също проявява интерес да стане официален дистрибутор за Англия.
Електромобил „L City Pickup“ ще бъде доставен на голямо производствено дружество от автомобилната индустрия за дейността му в Русе.
Русенският производител на спортни и електрически автомобили „Син Карс“ е приключил 2022 г. с над 50% увеличение на приходите до 188 млн. лева, но със счетоводна загуба в размер на 228 хил. лева заради сериозните първоначални разходи по производството. С продадените и наличните във фирмата електромобили вече са изминати над 30 000 км. основно през втората половина на 2022 година. Благодарение на този вид тестване е направена допълнителна фина настройка на системите на автомобила и като резултат разходът на енергия е най-добрият в този сегмент автомобили.