Модно ревю „Облеклото – знак на времето“ ще видят посетителите на Регионалния исторически музей в Сливен в Европейската нощ на музеите, съобщиха от културната институция в града.
Ревюто, с участието на облекла от фонда на РИМ-Сливен, НБУ-София и модна къща „DiKa“, ще започне в 18:30 часа на 13 май пред сградата на музея в центъра на града. В програмата са включени и изпълнения на детски вокални формации.
В 21:30 часа ще се състои теглене на печелившите от томбола с награди от играта „Моето музейно селфи“.
От 17:00 до 23:30 часа ще бъде работното време на музейните обекти в града - Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“- Сливен; Къща- музей „Хаджи Димитър“; Къща-музей „Сливенски бит XIX-XX век" и Първа държавна текстилна фабрика на Балканите. Във фабриката ще има творческа работилница „Мънистен свят“ и занимателна игра с интерактивни карти със снимки на стария Сливен.
Музеят на текстилната индустрия в Сливен ще отвори врати с вход свободен за постоянната си експозиция, временната изложба „Макети на съоръжения и машини от текстилното производство” и работилница за мода: Шивачница „Модена”.