Сградата на бившето заведение „Син Сити” в София гори. Гъст дим излиза от прозорците на сградата. Тя се намира на пл. „Възраждане”. Няма данни за пострадали хора. Районът е силно задимен и отцепен. Движението на превозни средства е спряно. Пропускат се само трамваите.

Три пожарни автомобила са на мястото и се борят с огнената стихия.

Сстогодишната архитектурна ценност на булевард „Христо Ботев” в София започва съществуването си като театър „Ренесанс”, построен през 1900 година. През 1940 г. сградата изгаря, за да бъде възстановена. През годините приютява кино „Възраждане”, профсъюзен дом „Георги Димитров”, а в по-нови времена е популярна като поп-фолк дискотека „Син сити”. След 1 януари 2016 година чалготеката затваря врати и от тогава не работи. В края на 2015 година хотелиерът и собственик на сградата Красимир Георгиев сподели намерението си на мястото на „Син сити” да построи нов петзвезден хотел.

Преди година, на 10 март, в интервю за БГНЕС Гергин Борисов от организацията „Спаси София” запита: Ще последва ли сградата на кино „Възраждане”, в по-нови времена дискотека „Син Сити”, в центъра на София, съдбата на тютюневия склад в Пловдив.