Едногодишните бизначетата на Миглена Костова първи опитаха храната в открития вчера филиал на Детска млечна кухня в Средна кула, който ще обслужва деца от 10 месеца до 3 години и в съседния квартал Долапите, както и в село Басарбово. Майката и момченцата в двойна количка бяха посрещнати от кмета на Русе Пенчо Милков и неговия пълномощник в Средна кула Божидар Йотов, който е и символичен домакин на пункта в сградата на кметството.
Миглена Костова разказа, че преди 11 години е ползвала Млечна кухня в квартала, но впоследствие тя е била закрита. Повторното й отваряне е отговор на искане на майките към кметския наместник, а Миглена Костова благодари от тяхно име за бързата реакция на молбата им.
Идеята за възстановяване на пункта дойде от Божидар Йотов и веднага откликнахме, каза Пеинчо Милков и посочи, че кварталите са част от града и трябва да разполагат с удобствата на останалите му жители.
Храната ще се приготвя в централната кухня в Русе и ще се доставя до час в Средна кула. В пункта вече са записани 14 деца.