Има няколко грешки в бюджета и подценени числа, които са сериозни – става въпрос за милиарди, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. 
Според него има надписани капиталови разходи. Капиталовите разходи са заложени за малко над 10 милиарда лева, при положение, че България никога не е изпълнявала повече от 7 милиарда и половина капиталови разходи, а миналата година изпълнихме 5,5 милиарда при планирани 8,2, отбеляза той. Той смята, че има поне 2-3 милиарда буфер, който би трябвало да бъде елиминиран. 
По същия начин стои и въпросът за издръжката на министерствата и ведомствата – поне милиард и половина поне са завишени, коментира Димитров. В същото време според него заплатите и разходите за заплати са подценени. 
Лидерът на КНСБ смята, че са подценени и данъчните приходи. С близо 20 милиарда ще нарасне брутният продукт, обикновено около 40 процента от брутния продукт са данъчните приходи, обясни Димитров. Аритметиката показва, че би трябвало данъчните приходи да пораснат със 7-8 милиарда,  а те растат с 5 милиарда, даде пример той и посочи, че два-три милиарда и там има като буфери. И с аритметика за две-три минути става ясно, че има няколко грешки в бюджета и подценени числа, които са сериозни, отбеляза лидерът на КНСБ и посочи, че говорим за милиарди. Не е толкова страшна цялата картина, смята Димитров.
Според него нещата могат да бъдат балансирани по няколко начина - с увеличение на събираемостта на данъчните приходи или с преструктуриране на данъците.