Българският футболен съюз изпрати „добра“ новина за ФК „Дунав“, нещо като причина за нов „студен компрес“ след загубата от „Монтана“ с 0:1.
„За нанесени обиди от ръководители на ФК „Дунав“ гр. Русе към длъжностните лица на срещата, на основание чл. 36, ал.1, т.1, б. А от ДП /2022/2023/ - ДК наказва ФК „Дунав“ гр. Русе с имуществена санкция в размер на 2500 лева“, пише дословно в протокола на Дисциплинарната комисия след мачовете от отминалия кръг в първенството на Ефбет и Втора лига.
Така русенският клуб зае почетното второ място с „акционери“ във винаги готовия да напълни касата си с глоби футболен съюз. Първата позиция бе спечелена от „Левски“ /София/ - 4300 лева, трети по кредитиране на БФС е „Струмска слава“ /Радомир/ - 1650 лева.
Но какво толкова се случи, че длъжностите лица на мача с „Монтана“ били обидени от ръководители на „Дунав“? Кои са лицата, кои са ръководителите?
В хода на срещата не се забеляза някакво особено отношение към пратениците на БФС - дежурен делегат, съдийски наблюдател, реферската бригада. И все пак нещо се е случило, щом историята е опряла до кочана с глоби. А 2500 лева за скромен като финанси клуб като „Дунав“ са си сериозни пари. Да речем, че това са средства, които можеха да бъдат използвани при организацията за гостуването на „Витоша“ /Бистрица/.
От видяното все пак в рамките целия двубой се откроиха два скандални момента.
Първият бе в края на първото полувреме, когато съдията Любослав Любомиров наду свирката за почивка, при положение, че отборът че „Дунав“ организира много обещаваща атака. Тогава той наистина си навлече всеобщ гняв.
След почивката Любомиров пък не видя игра с ръка в наказателното поле на „Монтана“.