„Не отричам, че Стоянчо Кулев изпитва болка. Той обаче страда от нещо като мигрена и болката идва от мозъка. Всичките му зъби да се извадят - няма да спре, затова му трябва невролог, а не зъболекар“. Това заяви пред Районния съд стоматологът д-р Борислав Андреев, срещу когото е заведен иск за обезщетение след неправилно лечение.
Всъщност сагата между лекар и пациент не е от вчера. В края на април Кулев осъди зъболекаря да му плати 1000 лева обезщетение заради лечение на зъб, който бил за вадене. А историята е още от октомври 2010 година. Кулев обаче обжалва наказанието и настояваше да му се изплати по-висока сума за причинените мъки и болки. Окръжният съд обаче откри пропуски по делото и го върна обратно на районните магистрати, които да го разгледат в нов състав.
Пред съда пенсионерът се представляваше сам и обясни, че вече претендира за обезщетение от 5000 лева. Съдът обаче сметна измененията в иска му за недопустими. По делото бе решено да се конституира като трета страна застрахователят на зъболекаря.
Отвреме-навреме в залата прелитаха престрелки между страните. Кулев настояваше, че зъболекарят си е „играел“ със зъбите му, вместо да ги вади, заради което проблемите му се задълбочили, и е категоричен, че ще стигне до съда в Страсбург, а стоматологът заяви, че пациентът му е имал лоша хигиена и не се е лекувал дълго време. Какъв ще е изходът от делото, скоро няма да стане ясно, тъй като то бе отложено за след месец.