Атрактивният четириетажен „Европа“ в непосредствена близост до Автогарата вече е с нов собственик, който броил за него около 1.2 млн. лева.
Занемареният имот бе пуснат на публична продан от частен съдебен изпълнител за началната сума от 1 131 601 лева. Месеци наред купувачи не се намираха и цената му падаше. От края на февруари обаче и хотелската, и ресторантската част на комплекса заедно с магазините са в ръцете на един от собствениците на мотел „Рай“.
В момента тече освежаването и стягането на хотела, който има нужда от ремонт след годините принудително бездействие.
„Европа“ беше собственост на ивановския бизнесмен Луко Георгиев и по-точно на фирмите „Принцес груп“ ЕООД, „Кери“ ЕООД, „Васи“ ЕООД и „Стройком“ ЕООД. Негов е и друг изтърбушен хотел - „Принцес“, който се предлага за 531 338 лева, но още не се е стигнало до сделка. Това всъщност е бившият клуб „Медик“ на ул.“Драган Цанков“ 19, който е паметник на културата и към днешна дата състоянието му не е никак розово. За „Принцес“ също има заявен интерес и скоро може да намери стопанин.
Своя нов собственик продължава да търси и комплекс „Кариби“ в Две могили, който се предлага за 115 650 лева. На пазара е извадена и механа „Извора“ на ул.“Николаевска“5 срещу начална цена от 191 250 лева.