„Дунав“ отново влезе в лоша серия, но по-лошото е, че показа разпилян, вял, демодиран и безпомощен футбол. След равенството в предишния кръг срещу юношите на „Ботев 2“ в Пловдив отборът загуби у дома вчера с 0:1 срещу „Монтана“. Така вместо да се приближи към челото, тимът отново се озова по-близо до пакета с изпадащите.
Дунавци бяха по-добри през първото полувреме, а головите положения бяха 3:1 в тяхна полза. Но пък гостите се възползваха от единствената си възможност. В 26-а минута топката бе копната зад защитата, Илия Миланов като че ли закъсня да спре Стефан Каменов, който се озова сам срещу вратаря Дамян Дамянов и го прехвърли технично - 0:1.
По-рано „Дунав“ пропиля чудесни шансове.
След почивката смените не проработиха, а „Монтана“ беше по-агресивният, по-можещият, по настъпателният, по-умният тим. Въпреки това дунавци можех да изравнят, когато Мирослав Будинов засече чудесно центрирана от дясната зона топка. За зла участ тя се отби от лявата греда. Имаше и един момент, когато съдията можеше да даде дузпа за игра с ръка в пеналата на монтанци, но не му стигна смелост.
Последните минути на мача ще се запомнят с отчаян и хаотичен натиск на „Дунав“. Всичко в атака бе подчинено на шаблона с безкрайни центрирания. И вместо отборът да се добере поне до реми, без малко щеше да допусне втори гол след нелепи и необясними нови две грешки на защитата. Минута преди края на мача от сектора, в който са момчетата от агитката, за първи път през този сезон проехтя: „Ос-тав-ка, ос-тав-ка!“
„Дунав“: Дамян Дамянов, Мартин Костадинов, Стоян Предев, Димитър Тодоров, Илия Миланов, Никола Колев, Мехмед Сабри, Емил Янчев, Мирослав Будинов,  Денислав Минчев /Йордан Димитров, Юго Комано, Калин Георгиев/.