Театрална компания „Puppet‘s lab“ гостува в сряда и четвъртък на сцената на русенския Куклен театър със спектаклите „Аз, Сизиф“ и „Полетът на къртицата“. Гостуването е част от националното турне на трупата, което е насочено към публиката над 16 години, билетите вече са в продажба.
„Аз, Сизиф“ е един от най-успешните спектакли на Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, покорил и множество международни сцени, който разглежда непрекъснатото завръщане на човека към себе си. Още в античността философите съзират абсурдността на човешкото поведение. Спектакълът безмилостно задава въпросите „Защо живеем?“, „Какъв е смисълът от нашето съществуване?“, „Защо умираме?“ и умело ги преплита визуално със синтеза от равнопоставено участващи кукли, музика, визуални, физически и фигуративни театрални форми.
„Полетът на къртицата“ е най-новият спектакъл на „Puppet‘s lab“ и вече има своето признание сред публика и театралната гилдия, като през миналата година получи номинация за „Аскеер“ в категория „Моноспектакъл“, а през тази  - номинация за „Икар“ за актьорската работа на Полина Христова в категория „Постижение в кукленото изкуство“. „Полетът на Къртицата“ е обяснение в любов към страховете, които си създаваме. Отглеждаме ги като малки деца, храним ги с душите си, с мечтите си, с копнежите си. Докато не пораснат и не ни погълнат.
Компанията „Puppet‘s lab“ е създадена през 2014 година от тандема Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, които работят заедно през целия си творчески път до момента. Носители са на множество престижни национални и международни театрални награди и са сред най-ярките имена в театралната сфера в България, работещи в посока развитие и изследвания в областта на кукления театър за възрастни.