Проект за изграждане на Терапевтичен център за деца и младежи със специални потребности „Красив ум“ в Русе стартира сдружение „Деца и околна среда“ в партньорство с Русенски университет и фондация „BCause“. Целта е да се създаде среда, в която деца и младежи със специални потребности да използват услугите на логопед и психолог, както и да получават ерготерапия от студенти в университета. Центърът ще предоставя и почасова грижа на децата със специални потребности.
За реализацията на проекта са необходими 15 000 лева, които ще бъдат използвани за ремонт на помещенията и оборудване, както и за адаптация на външна и вътрешна среда, подходяща за деца със специални и двигателни потребности. Дотук са осигурени над 2000 лева за детско съоръжение на двора и боя. За набирането на нужната сума сдружението започна широка дарителска кампания. След приключване на проекта на специална пресконференция ще бъде обявено как и за какво са изразходени събраните средства.
След старта на Терапевтичния център сдружението „Деца и околна среда“ ще кандидатства за държавно-делегирано финансиране.
Дарителската кампания „Подкрепи децата с аутизъм в Център „Красив ум“ набира средства в Platformata.bg и чрез дарителски SMS-и на кодова дума DMS KRASIV UM на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора.