„Много рядко, да не кажа никога, трите големи конкурентни телевизии застават една до друга. Това е един от големите смисли на тази кампания, защото тя заразява само качествените медии. Днес Алек Попов е дал интервю за „24 часа“ с едно уникално заглавие: „Лошите истории са лесни, разказът за доброто изисква повишена чувствителност и интелигентност.“ Това каза издателят на „24 часа“ Венелина Гочева, който в петък връчи наградата „Достоен българин“ на ръководителя на регионалния център на БНТ в Русе Калчо Петков, на Бесте Сабри от bTV и Мира Иванова и Виктор Николаев от NOVA.
Журналистите бяха отличени разказваните от тях и стигащи до сърцата на хората истории.
Калчо Петков стана част от тази елитна компания заради работата си с българската общност в Румъния и Молдова. „Освен че ги отразява, им помага с всичко, което може“, посочват организаторите.
Кампанията „Достоен българин“, с която вестник „24 часа“ показва хора, направили и правещи много за обществото, без да търсят и очакват признание. Русе е имал и други представители в тази своеобразна трибуна на гордостта - спасител от тежката катастрофа с много жертви с градски автобус в Бяла през декември 2006, както и спасител на хора в друга катастрофа с автобус, но междуградски.