Русе ще се включи за шеста поредна година в международната кампания „Часът на Земята“, организирана от природозащитната организация WWF.
На 29 март в 20,30 часа за един час ще бъде изгасено художественото осветление на Паметника на свободата, Доходното здание, Русенски исторически музей, Съдебната палата, сградата на Общината, Операта,  Туристическия информационен център и „Европа Директно“.
Освен Общината, областна администрация също се присъединява към екологичната световна инициатива. Губернаторът Венцислав Калчев призова кметовете на общините в областта да се включат активно в „Часът на Земята“, защото личният пример мотивира гражданите към по-отговорно отношение към природата.
Изгасването на осветлението за един час на 29 март е символичен жест на съпричастност към проблемите на планетата, свързани с бързото изменение на климата и последствията от това. През миналата година в „Часът на Земята“ се включиха 103 града и общини в България, над 20 събития в страната съпътстваха инициативата.