Жителите на Средна кула и Долапите не само продължават, но и разширяват протестните си акции. Снощи те отново блокираха международния път Русе-София, а преди това в събранието им участваха и представители на Общинския съвет начело с председателя Васил Пенчев. На предстоящата сесия те ще внесат декларация в подкрепа на проекта за канализация на двата квартала. Тя ще бъде изпратена до екоминистъра с настояване за алтернативно финансиране.
Както стана ясно, хората от двата квартала не смятат да чакат следващия програмен период, а искат още сега пари за тяхната канализация. Затова са подготвили писма с техния казус до националния омбудсман, до Народното събрание и до Европейската комисия. Инициативният комитет вчера разпространи призив „До народа“, подписан „От народа“. В него има план-график на всички масови инициативи, които ще последват през седмицата.
Във вторник отново ще бъде блокиран пътят Русе-София, а в сряда се готви автопоход. Сборният пункт пак е разклонът за Долапите. В 18 часа автомобилите ще тръгнат към Дунав мост, където смятат да блокират кръговото кръстовище. В четвъртък протестиращите ще излязат на шествие по ул. „Александровска“ до бул. „Цар Освободител“, където ще затворят пешеходните пътеки край Халите. В петък ще блокират пешеходните пътеки на бул. „Липник“ пред комплекс „Ялта“. В събота и неделя отново жива верига ще спре движението по пътя Русе-София. Началото е обявено за 10 часа сутринта.