Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров смята, че отборът все още има шанс да атакува промоция в Ефбет Лига. Вероятно приповдигнатото му настроение се дължи на победата в миналия кръг срещу „Крумовград“ с 2:1. Той признава обаче, че отборът на гостите от южното градче бил по-добър.
Днес дунавци ще играят от 17 часа в Пловдив срещу втория отбор на „Ботев“, а Киров разкрива за „Тема Спорт“, че вече е гледал мач на младите „канарчета“ срещу „Литекс“ /Ловеч/.
„Тимът ни е далеч от това, което искам да виждам. Знам, че можем повече. Предстоят ни важни и тежки мачове. Първенството във Втора лига е интересно. Всеки отбор с две победи може да се качи нагоре в класирането, а ако загуби, да се смъкне до чертата /с изпадащи отбори/“, анализира Киров.
Според него трябва да се направи така, че тази или другата година „Дунав“ да е в елита.
„Клубът е готов да участва в Първа лига“, заявява той смело. И се аргументира с „база, стадион, финансиране, спонсорство, фенове, футболисти“.
„Ние сме един от най-подредените клубове във втория ешелон. Две години бях треньор на „Дунав“ в Първа лига и твърдя, че сега клубът и отборът са по-стабилни. Разполагаме с опитни състезатели - Мирослав Будинов, Емил Янчев, Никола Колев, Илия Миланов и покрай тях обиграваме по-младите. Ако нещата за елита се случат, с 4-5 нови футболисти ще изглеждаме по съвсем друг начин. Аз съм убеден, че може да се случи /промоцията, б.а./. Не казвам на всяка цена, но може. Надеждите ги има, а и ножът не е опрял до кокала. Битката до края ще е жестока. Гледах втория отбор на „Ботев“ и вярвам, че е възможен за побеждаване“, завършва Киров.