Местна конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще" ще се състои от 10:30 часа днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Силистра. По време на форума ще бъдат обсъдени постигнатите  резултати и добри практики в област Силистра в програмния период 2014-2020 година. Ще бъдат представени и приоритетите в политиката на сближаване в Европейския съюз за новия програмен период до 2027 година.
В конференцията ще участват инж. Николай Неделчев – областен управител на област Силистра, инж. Тихомир Борачев – заместник-кмет на Община Силистра, Янка Господинова – кмет на Община Алфатар, Мая Бочева – заместник-кмет на Община Кайнарджа, Данка Милчева - изпълнителен директор на МИГ Главиница - Ситово Крайдунавска Добруджа, Ана Караджова – управител на Областен информационен център – Силистра и Елена Стоянова – експерт в Областен информационен център – Силистра.
Проектът "Европа в България: Общо бъдеще" се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия. Основната му цел е да предоставя информация на широката общественост за политиката на сближаване, за ролята на различните заинтересовани страни при изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз (ЕС), за резултатите на местно ниво и възможностите през програмен период 2021-2027 година.
Планирано е през тази година инициативата "Европа в България: Общо бъдеще" да се осъществи във всички областни градове в страната в шестте региона за планиране, както и в Казанлък и Самоков. Домакин и организатор на поредицата от събития е националната информационна агенция.
Следващите местни конференции за Северен централен район за планиране ще се състоят във Велико Търново – на 25 април и в Габрово – на 27 април.