12-етажна сграда с едно подземно и 11 надземни нива ще строи известната русенска фамилията Дакови до „Кауфланд 1“. Теренът с лице на „Липник“ срещу комплекс „Ялта“ вече е ограден с плътни пана и в него се разполага строителна техника.
Проектът предвижда изграждането на многофамилна жилищна сграда и сграда със смесено предназначение, състояща се от апартхотел, жилищна част и подземен паркинг. Сградата ще бъде със застроена площ 1635 кв.м и разгъната застроена площ 16 659,60 кв.м.
Инвестиционното предложение е внесено още през декември миналата година, като е получило зелена светлина от РИОСВ. Инвеститор е „Ин Инвест“ АД, което е собственост на Маринела Дакова, Борислав Даков е изпълнителен директор, а в Съвета на директорите влиза и Красимир Даков.
Теренът с площ 4762 кв.м между Гимназията по туризъм и „Кауфланд“ от доста години стои неизползван. С лице към „Липник“ и в близост до два хипермаркета той изглеждаше много подходящ за изграждане на търговски обект. Преди време той се спрягаше като едно от местата, където може да се настани „Декатлон“, но тези планове не се осъществиха. През 2021 г., когато заради противоепидемичните мерки в Русе нямаше търла, частник беше разположил там няколко атракциона. Две години по-късно се тръгва към строителство на сграда с хотелска и жилищна част.