Три млади семейства - Габриела и Йордан Младенови, Богдана и Димитър Боневи и Елина и Владимир Ташкови са победителите в конкурса за най-романтично предложение за брак, в който участваха много русенски двойки. 
Габриела и Йордан споделят страстта си към автомобилите, а предложението за брак става пред хиляди зрители по време на дрифт шоу, в което и двамата участват. Женят се през 2021 година на същото място сред рев на двигатели и мирис за изгорели гуми.
Историята на семейство Боневи носи нотките на приемствеността и традициите. Димитър предлага брак на Богдана навръх Димитровден, също както неговият дядо прави 60 години по-рано. Серия забавни указателни „писма“ отвеждат бъдещата булка до пръстена, а сватбата след това включва български народни обичаи.
Красивият русенски залез става фон на любовното вричане на Елина и Владимир. Той изненадва половинката си с излет по залез на русенското пристанище. В построена за целта беседка и под романтичните изпълнения на акустична китара тя открива най-милата молба „Омъжи се за мен!“, изписана  върху захарни бисквитки.
„Пожелавам на всички ви любовта ви един към друг да става все по-силна с годините. Пазете уважението помежду си и винаги търсете път един към друг“, обърна се Милков към победителите. Той връчи на трите двойки ваучери за романтична вечеря, а заелите първо място Габлиела и Йордан ще се насладят безплатно и на спектакъл на Драматичен театър „Сава Огнянов“.
Конкурсът „Най-романтично предложение за брак“ беше организиран от Община Русе по повод отбелязването на Световната седмица на брака, която местната администрация подкрепя за трета поредна година. В периода 7-14 февруари граждански брак в Русе сключиха 8 двойки. Част от ритуалите бяха ръководени от кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Златомира Стефанова.
Седмицата на брака в е международна инициатива,  която се провежда от 7 до 14 февруари в 29 страни по света.