Ученици от 118-о Средно училище "Акад. Людмил Стоянов" посетиха УНСС и се запознаха със специалностите, изучавани в него, съобщиха от УНСС. Представители на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) запознаха учениците от 10-и, 11-и и 12-и клас на 118-о Средно училище "Акад. Людмил Стоянов" с възможностите, които предлага висшето училище в рамките на кандидатстудентската кампания.
В срещата участваха Атанас Димитров - директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Мария Божкова от сектор "Маркетинг", дирекция "Кабинет на ректора", Фатме Партанкова - учител по музика, и ученици.
На срещата Мария Божкова разказа на учениците за ЕПИ - единен приемен изпит, и за предварителните изпити във формата на държавните зрелостни изпити. Тя им разясни подробностите за подаването на документите за кандидатстването, за класирането, за видовете обучение - редовно, дистанционно, държавна поръчка и платено обучение. Също така им обясни всичко около възможностите за мобилност и обмен на студенти по програмите "Еразъм+" и в рамките на Европейския университет ENGAGE.EU.
Атанас Димитров запозна учениците с възможностите за кариерно развитие, с различните стажове и с развитието в направленията, които университетът предлага.
Учениците зададоха своите въпроси и разгледаха най-новия брой на "Вестник на УНСС", който е изцяло посветен на кандидатстудентската кампания.