С много аплодисменти бе посрещната премиерата на комедията "Моето мъжко момиче" на сцената на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. Спектакълът достави много смях и радост на публиката, изпълнила до краен предел залата. 
В "Моето мъжко момиче" авторът Жад Рос Паркер разказва в най-добрите традиции на френската комедия какво се случва с един политик, когато в разгара на предизборна кампания тайна от миналото на съпругата му е на път да го провали. 
Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, сценографията е дело на Ясмин Мандели, а музиката – на Милен Апостолов. В продукцията участват актьорите Михаил Билалов, на който е и преводът на пиесата, Мая Бежанска, Асен Данков и Теона Димова. 
Следващата среща на публиката с "Моето мъжко момиче" е на 25 април.
БТА припомня, че това е третата само за този месец премиера на Плевенския театър. На 12 март пред публика за първи път бе представена пиесата "Перфектният домакин" от Лиза Шопова, която е и режисьор на постановката. Пред БТА авторката разкри, че за написването на пиесата се е вдъхновила от живота. "Героите ми не са извънземни, те са като мен и вас, обичат, мразят, плачат и се смеят", допълни тя.
Втората премиера "Елате ни вижте" от проф. Кирил Топалов с режисьор Владлен Александров имаше две премиерни представления на 23 и 24 март. По думите на автора пиесата му поставя открито проблемите на обществото. "Ние, творците, чрез словото предупреждаваме политиците – това е нашата роля", каза проф. Топалов.
Следващата премиера на Плевенския театър "Нацията на влюбените" се очаква през май.
Припомняме, че тази вечер ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс за българска драматургия "Иван Радоев". Церемонията ще се проведе в камерна зала на ДКТ "Иван Радоев" - Плевен. Журито, с председател Гергана Пирозова и членове Стефан Иванов, Ованес Торосян и Денис Симеонов, е приело 56 пиеси, участващи в конкурса, и единодушно е решило да няма номинации в категория "Пиеси за куклен театър за деца". От останалите 39 текста за драматичен театър, от които един е за куклен театър за възрастни, комисията е определила номинациите - по азбучен ред - Иван Димитров "Как се сприятелих с един комар", Недялко Делчев "Лунички", Сиа Сиева "50 секунди" и Яна Добрева "Параклисът".
Всички участници в конкурса и гостите са поканени след церемонията на голямата сцена "Александър Гюров" да гледат постановка на "Чудо" от Иван Радоев, с режисьор Надя Пенчева.