След третото място (в Палисейдс Тахо, САЩ) идва "глад" за още по-сериозни резултати, така че със сигурност ще гоним победата и вярвам, че можем да постигнем повече, че ще го постигнем, каза в Банско най-добрият български алпиец Албер Попов, който днес беше отличен със званието „Почетен гражданин на Банско“ на официална церемония в курортния град. 
"В Банско винаги се чувстваме като у дома си, когато дойдем да тренираме и да се готвим за големите състезания в чужбина. Банско неведнъж се е доказал като световен курорт, дори догодина чакаме поредните два старта за Световната купа, така че вървим в правилната посока и съм много горд, че такива състезания могат да бъдат на пистата, на която ние сме израснали", каза още Попов. 
"Всички хора, свързани с пистите, с клуб Юлен, с хората, които обработват писти, всеки, който е свързан с курорта ни оказва огромна подкрепа и знам, че това ще бъде така и в бъдеще и от наша страна мога да кажа, че ние ще даваме всичко, което зависи от нас, за да може да продължаваме да ви радваме и популяризираме спорта и този прекрасен курорт, какъвто е Банско. Ние сме обиколили света, буквално все по зимни курорти и искам да ви кажа, че трябва да имате самочувствието, че това е един от най-добрите световни курорти в ски туризма.“, каза на церемонията треньорът на най-добрият ни алпиец Ивайло Борисов, на когото днес беше връчен "Почетен знак на община Банско" за принос в популяризиране името на община Банско като център на зимния спорт и за цялостна треньорска дейност и заслуги в развитието на ските в алпийските дисциплини. 
"Зад такива успехи стои огромен труд, трудът на един голям екип, чието острие е смелостта и амбицията на Алберт Попов. Разбира се, трябва да отдадем заслуженото на неговия треньор, без когото успехът е невъзможен – Ивайло Борисов", каза при връчване на званието кметът на Банско Иван Кадев, който поздрави и Българска федерация по ски за осигуряване на подготовката на българските скиори и сноубордисти на световно ниво и за домакинствата на европейски и световни състезания.