"Формулата за успех в този мач е, че трябва да вкараш повече голове от противника и да допуснеш по-малко от него, колкото и несериозно да звучи. Разбира се, че се готвим за този мач, лошото е, че тези прекъсвания на първенството влияят на спортната форма на всички отбори и то в негативен план", коментира на пресконференция преди предстоящия четвъртфинален двубой от турнира за Купата на България между Лудогорец и Спартак 1918 Варна наставникът на "соколите" Димитър Димитров-Херо.
Той допълни, че по отношение с кадровия състав в отбора имат проблеми с двама футболисти с наказания – Виктор Митев и Божидар Васев, а според договорката преотстъпеният Иван Йорданов също няма да играе със сигурност. "Имаме няколко човека, които висят с картони, но ще преценим дали и как ще ги използваме, защото за нас всички мачове са важни. Готвим се съвсем сериозно", подчерта специалистът.
"Даниел Начев тренира от два-три дена, не знам все още какво е неговото функционално състояние, но той тренира с нас и ако има възможност, ще му дадем възможност да играе. За мен мачът за Купата си е нормален, няма мач който да подценявам, даже и контролните срещи", коментира още Херо. Според него особено официалните срещи и срещу такъв дразнител като Лудогорец, е естествено, че отборът ще търси да играе и да се представи максимално добре и, ако може да я спечели.
Димитров коментира още, че тази и няколко дни от предната седмица играчите на Спартак 1918 Варна са имали по-тежки натоварвания. От ден на ден виждам подобрения в организацията на нашия отбор, коментира в отговор на въпрос Херо. "Смятам, че за това се иска и време. Вижда се основата, виждат се предпоставките и развитието на клуба и смятам, че е в положителна посока, сподели той.
Според треньора концентрацията е насочена да отборът да спечели оставащите мачове и да остане в групата. Разбира се, че ми минават мисли и за селекцията за следващия сезон, но повече сме се насочили да бъдем максимално концентирани и да спечелим мачовете, за да останем, обобщи той.
Четвъртфиналният двубой от турнира за Купата на България между Лудогорец и Спартак 1918 Варна е във вторник (4 април) от 17:00 часа в Разград и ще бъде ръководен от Владимир Вълков.