Само едно нарушение бе установено при съвместна проверка на Министерството на туризма, "Икономическа полиция", Държавната автомобилна администрация и Комисията за защита на потребителите на автобусните превози през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Това съобщи след приключване на 24-часовата инспекция Мария Забилева от Министерството на туризма. 
За първи път предприехме нощна проверка на граничен пункт, уточни тя. В един от автобусите липсваше фактура за услугата на туристите, поясни Забилева.
Тя допълни, че съвместните проверки ще продължат в различни отрязъци на денонощието. Всички проверени 15 автобуса са пътували за фестивала на лалето в Истанбул. 
В същото време според информация на "Гранична полиция" няма засилен трафик от югоизточната ни съседка във връзка с парламентарния вот на 2 април. За две денонощия от Турция у нас във вторник и сряда са влезли 141 автобуса и 3 197 леки автомобила. За същия период през предходната седмица автобусите са били 148, а колите – 3 648.