Дете на три години е загинало вследствие на тежки изгаряния след взрив на бойлер в блок 305 в квартал „Чародейка“ малко преди 15.30 часа в сряда.
Сигналът за инцидента е получен на тел.112 от съседи, които чули експлозията. На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната. Първи са пристигнали полицаите, които са намерили момченцето безжизнено в жилището. Те са го взели веднага с патрулката, без да чакат екип на Спешна помощ, защото са преценили, че животът му гасне.
Детето е закарано в болница, където реаниматори са се опитали да го спасят, но за съжаление безуспешно.
„Тя е оставила детето и излязла някъде, тя въобще не се прибира. Проблемът е от години на втория етаж. Вечно дрогирана, от 10 часа до 2 часа неприятности, гюрултия, удряне по стените... Нямам думи!“, разказа жена от входа, в който се е случила трагедията.
„Видях само полицая, като носи детето и го сложи в колата и отиде в болницата, друго не знам. Детето на 3 годинки било, само. Майката била наркоманка, продавала, дали тя пие, не знам, ама са я виждали съседи да продава. Тя дойде после и полицаите я подбраха“, обясни друга съседка.
Майката на починалото дете е на 35 години, от Русе. Открита е от полицията около 18 часа, в нея е имало пликче с около 1.1 грама хероин.
Започнато е бързо производство за притежание или разпространение на наркотици, което може да завърши със затвор до 6 години и глоба до 10 000 лева за майката, ако бъде призната за виновна от съда.