Община Трявна организира детски конкурс в две категории за презентация и картичка на тема „Великден – празникът на празниците“. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на общинската администрация в Трявна. 
Участие в надпреварата могат да вземат всички деца и ученици от детски учебни заведения на територията на община Трявна, които ще бъдат разделени в три възрастови групи: деца от детски градини, ученици от първи до четвърти клас и ученици от пети до 12 клас. Участниците могат да се включат в конкурса с едно произведение във всяка от двете категории, посочват от Община Трявна.
Изработването на картичка, трябва да включва великденски (пролетни) обичаи, великденски традиции, ритуали, Великден в Трявна. Форматът на картичката трябва да бъде в размер А4 сгънат на две с украса. Материалите, техниката на изработка и празничното пожелание са по избор на участниците. Всяко произведение трябва да бъде придружено от име и фамилия, навършени години, клас, училище, населено място на местоживеене и телефон за връзка (на участника или на родител/настойник). 
Творбите се изпращат до Деловодството на Община Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21 за конкурса „Великден – празникът на празниците“, допълват от администрацията. 
Задължително условие е презентациите и картичките да бъдат обвързани с празника Великден и Трявна. Краен срок за участие в конкурса „Великден – празникът на празниците“ е 17 април 2023 г.