Днес в Камерната зала на Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856″ в град Свищов започна 21-ви Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри. 
Старт на културното събитие даде кметът на Общината д-р Генчо Генчев, който подчерта значимостта на изкуството в нашия живот. Кметът благодари на организаторите от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ за техния труд и усърдие, чрез които събитието продължава да съществува вече толкова години. 
Фестивалът води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. Тази година той ще се проведе в продължение на два дни - 24 и 25 март. Входът за постановките е свободен.
В театралния фестивал участие вземат 11 любителски състава от Свищов, Белене, Козловец, Горна Оряховица, Велико Търново, Трявна, София, Ябланица, Асеновград и Костинброд. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури.
Награждаването на участниците и закриването на XXI-то издание на фестивала ще се състои на 25 март от 19.30 часа. Ще бъдат връчени специална награда на кмета на Община Свищов, както и три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля. Всички театрални групи ще получат грамота за участието си.