Артистът Асен Николов открехва тайната иззад кулисите на сценичната магия в своята първа самостоятелна фотографска изложба „backSTAGE“, чийто продуцент е Сдружение за изкуство и култура „Блок 14“. Откриването е предвидено за 27 март - международния ден на театъра, в артцентъра на ул. „Борисова“ 47, от 18 часа.
„Фотографията за пореден път намира дом в Центъра на „Блок 14“. Сдружението ни продуцира три предишни експозиции: „Мила моя“, „Жарта“ и „Напред в миналото“. Сегашната експозиция обаче е първа самостоятелна изложба на Асен. Реализира се с подкрепата на Програма „Творчески стипендии на Национален фонд „Култура“ и това много ни радва, защото е истинска проява на подкрепа за независимите творци“, каза председателят на сдружението Евгения Явашева. 
Визуален артист, музикант, композитор и текстописец, Асен Николов се изкушава от фотографията от няколко години. Близо три артистични сезона улавя неподозирани от публиката мигове за „backSTAGE“. Посетителите на изложбата ще видят 20 фотографии, снимани по време на репетиции и спектакли на сцените на драматични, оперни и куклени театри в Русе и Варна, както и на сцената на „Блок 14“.
„Изложбата идва от любовта ми към театъра и към сцената, кара ме да се чувствам част от един по-голям процес - на създаването на един спектакъл, да го съпреживявам. Създавам спонтанна фотография, обичам да улавям мигове, да не се усеща присъствието ми, когато съм зад сцената. Търся в кадрите състояние, емоция, настроение на хората, а не на артистите, влезли в роля. Опитвам се да показвам неща, които публиката няма как да си представи дори“, обяснява Асен Николов. 
Той е избрал черно-бялата стилистика, защото се вдъхновява от португалския фотограф Руи Паля, според когото цветната фотография показва дрехите на хората, а чернобялата - душата им.