Кръгла маса на тема "Романовият жанр пикареска и неговата актуалност" се състоя в зала 1 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на висшето училище.
Събитието бе организирано съвместно от Катедрата по испанистика в Софийския университет и Института "Сервантес" в София.
Кръглата маса бе посветена на паметта на изтъкнатия испанист, един от пионерите на българската испанистика и дългогодишен преподавател по испанска литература в Софийския университет - доц. Мариана Димитрова.
Поздравления поднесоха посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата и директорът на Института "Сервантес" Мария Луиса Сантос, а доц. Татяна Пантева, ръководител на Катедрата по испанистика, говори за професионалния път и за заслугите на доц. Мариана Димитрова.
Пленарен доклад изнесе специалният гост на събитието - проф. Мария Луиса Лобато от Университета на Бургос. Другите участници бяха проф. Петър Моллов от Софийския университет, проф. Владимир Сабоурин от Великотърновския университет и д-р Даниела Александрова от Нов български университет.