Драматично-кукленият театър (ДКТ) "Васил Друмев" в Шумен организира на Световния ден на театъра - 27 март, разходка из постоянната си изложба, съобщиха за БТА от културната институция.
Експозицията представя историята на българския театър чрез костюми, макети на декори, реквизити, плакати, програми, покани, стари издания на пиеси, ръкописи на Йордан Йовков и други експонати, свързани с българското театрално изкуство.
Изложбата се помещава в трите фоайета на културната институция в Шумен и включва артефакти от историята на всички театри в страната. В рамките на „Постоянна театрална изложба" е обособено и място за читалня с книги за театър, списания и пиеси. „Другият интересен и любопитен елемент, част от изложбата, е представянето на фонотеката на театъра. Посетителите ще могат да чуят звуци от представления още от самото възникване на театъра", отбелязват от ДКТ – Шумен.
Акцент в програмата на театъра тази седмица са детските представления, които ще се играят през уикенда. На 25 март и на 26 март в зала „Патиланчо" най-малките зрители на театъра ще могат да гледат съответно „Цветни вълшебства" и „Фонтанът на желанията", уточниха за БТА от културната институция.