Детски пролетен фестивал „Приказен свят“ ще се проведе в Стара Загора. Това съобщава на официалната фейсбук страница Народно читалище „Родина“, което е съорганизатор на проявата заедно с Травъл Крафт клуб.
Инициативата кани деца и родители на приключение в света на книгите и изкуствата на 25 март, събота, от 11:00 до 18:00 часа във Военния клуб в града.
Присъстващите ще могат да се срещнат с представители на над 16 издателства на детски книги и да се потопят в магически разкази, цветни, забавни приказки и романтични приключения.
„Ще имате уникалната възможност да се запознаете с български издателства и писатели, носители на множество награди. Ще видите техните иновативни приказки-игри, с които децата неусетно придобиват знания, а за възрастните ще има отбрани класики“, посочват още организаторите.
Сред издателствата-участници ще са: „Noble Star“,  "Жанет 45", "Клевър Бук", "My messy tales", "Art for amateurs", „Каничка“, "Game tale", "ПАН" и други.
За децата са подготвени много разнообразни и интересни арт работилници с творчески и учебен характер, в които ще се запознаят с иновативната технология на 3D принтирането, както и с електроника, предназначена за малчуганите. Те ще могат да развият артистичната си същност в театър на сенките, а майстори ще им покажат занаят за правене на шапки.
За родителите е обособен кът с кафе и вкусотии за хапване, докато децата се забавляват.
Входът за детският пролетен фестивал „Приказен свят“ е свободен.
Фестивалът предшества традиционния Маратон на четенето, който се провежда в Стара Загора през април.