Запазените изпълнения от фестивала „Празник на духовната музика“ в Габрово излязоха в 80-минутен диск. Музикалният продукт е със свое 18 издание и в него са включени най-добрите изпълнения от концертите на ежегодното събитие. Това съобщиха за БТА издателите на диска от Народно читалище „Габрово-2002“. 
За „Песента на камбаните” са прослушани документални записи от фестивала. В него са включени изпълнения от дамска формация „Лира” от Нови пазар, Вокална формация „Мелос” от Севлиево, Вокален ансамбъл „Елици” от София, Хор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, солистите Николай Георгиев и Йоан-Петър Павлов с псалма „Благослови, душе моя, Господа” и със съпровод на габровския оркестър и сопран Нона Кръстникова, която изпълнява на латински език „Салве Реджина”, допълниха от читалището. 
„Празникът, който миналата година навърши своята 20 годишнина, се състои в две концертни вечери в храм „Св. Троица” и Художествената галерия „Христо Цокев”. В първия концерт, наречен „Православни песнопения”, гостуващите състави се представят с подбрани религиозни послания. Във втория „Тебе поем, Господи” се допускат религиозни произведения със съпровод и подбрана сакрална музика от цял свят. Това прави габровския фестивал уникален и толкова устойчив през годините. Стремежът всеки път да се търсят непознати на публиката изпълнители и непопулярни изпълнения надгражда постигнатото като резултати“, казаха за БТА от Народно читалище „Габрово-2002“. 
От културната институция ще дарят дискове „Песента на камбаните“ на съорганизаторите на фестивала от Архиерейско наместничество в Габрово, Община Габрово и Министерство на културата.