Поредното издание на предаването за вяра и култура "Живото слово" в ефира на радиото на Софийската света митрополия "Епархийски глас" предстои днес, съобщиха от митрополията.
В седмицата, в която отбелязваме Благовещение на Пресвета Богородица, празник и на майката християнка, в студиото ще гостува иконом Лазар Георгиев, предстоятел на столичния храм "Св. Георги Победоносец" в кв. Горубляне. Той ще разкрие смисъла от благата вест за Боговъплъщението на Спасителя, ще разкаже за своето енорийско служение, както и за благовестието в съвременното училище.
Вторият гост е многоуважаваният български актьор и директор на Театър "София" Ириней Константинов. Той е племенник на изповедника за Христовата вяра архимандрит Ириней Попконстантинов, протосингел на Софийската митрополия в периода 1941-1944 г., който е убит от атеистичната власт броени дни след деветосептемврийския преврат. Гостът ще сподели лични спомени от историята на своя род и своя поглед към театралното изкуство.
Водещ на този епизод на "Живото слово" ще бъде Пламен Михайлов.
Предаването може да се слуша от 20:30 часа, с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 часа през нощта - в медията на Софийската света митрополия "Епархийски глас", на адреса на радиото в интернет.