Читалнята на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ доби нов облик в чест на 140-годишнината на институцията. На стената е изрисувано цветно пано, на което е изобразен философът Аристотел. „Облечени“ в цветове са още врата и маса в залата. 
Идеята за разкрасяването на читалнята е на директорката на библиотеката Радка Калчева и нейния екип. Много важно за посетителите в наше време е какви са интериорът и атмосферата на един културен център, каза пред БТА Ана-Мария Попова от маркетинг отдела на библиотеката. Колкото по-свежо и модерно изглежда пространството, толкова по-добре, особено за младите хора, добави тя. Читалнята се ползва от много ученици и студенти, припомни главният библиотекар Кристиана Димчева. „Искахме да направим едно различно пространство за тях и за различното време, в което живеем. Библиотеката не е консервативен институт, тя е динамична и винаги откликва на това, което искат нейните читатели. Усещането за необходимост от промяна на средата роди нашата идея да поканим тези млади творци на артистичен хакатон“, сподели Димчева. 
Новото пано е дело на артистите от студио „The Graffs“ Николай Чакъров и Дмитрий Кула. Предложихме няколко проекта на екипа на библиотеката, от които заедно избрахме този вариант, който според нас допълва чудесно с цвят мястото и стои интересно, разказа пред БТА Кула. Скиците са направени за два дни, а рисуването е отнело една седмица, разкри той. Почти всичко е изобразено със спрейове, но за фигурата на философа са използвани и маркери на акрилна основа. Изображението на Аристотел е черно-бяло, за разлика от цветните фантазии около него. 
Двамата артисти работят заедно от една година, но Николай Чакъров е графити художник от 12 години, познат в цяла България. Кула е завършил вътрешен дизайн във Варненския свободен университет. Той е родом от Балчик, пътувал е пет години като моряк на пасажерски кораби, но мечтаел да се прибере у дома и творчеството с Николай му дало този шанс, сподели той. Проектите им са основно разположени в частни обекти като заведения и дискотеки.